Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Metla Oulu

Sivukartta | Haku
Kuva: Kalervo Kylmänen

Oulun toimipaikassa tutkitaan metsien uudistumisen ekologiaa ja metsäympäristön tilassa tapahtuvia muutoksia sekä kehitetään Pohjanmaan - Kainuun -alueelle sopivia metsänhoidon menetelmiä.

Metsäntutkimuslaitoksen toimipaikka sijaitsee Oulun yliopiston kampus­alueella Ympäristötietotalossa. Tietotalossa ovat myös MTT:n, RKTL:n ja SYKEn Oulun toimistot sekä Oulun yliopiston Thule-instituutti.

Toimipaikassa tehtävä alueellinen tutkimus keskittyy etenkin maankoho­amisrannikolta Kainuun vaaroille ulottuvalle alueelle. Vaihtelevat olosuhteet tarjoavat metsäntutkimukselle haasteellisen toimintaympäristön.

Toimipaikassa työskentelee 36 vakituista työntekijää. Heistä kymmenen on tutkijoita ja kaksi professoria: Metlan metsägenetiikan professori sekä Metlan ja Oulun yliopiston yhteinen metsäekologian professori.

Metsäekologian professorin tutkimusalaan kuuluvat pohjoisten metsien monikäyttö ja käyttömuotojen ekologinen kestävyys, metsien uudis­tumisen ekologiset kysymykset sekä metsäluonnon monimuotoisuus. Metsägenetiikan professorin tutkimusalaan kuuluvat puuston ja puulajien geneettinen rakenne sekä metsien käytön ja geneettisen rakenteen vuorovaikutukset, metsäpuiden geneettinen monimuotoisuus ja sitä ylläpitävät mekanismit, puiden geneettinen sopeutuminen ympäristö­tekijöihin ja niiden muutoksiin, vuorovaikutukset muiden eliöiden kanssa, sopeutumis- ja tuotosominaisuuksien geneettinen säätely sekä mole­kyyligenetiikan sovellutukset.

YHTEYSTIEDOT

Käyntiosoite:

Metsäntutkimuslaitos (Metla), Oulu
Paavo Havaksen tie 3
Oulu

Postiosoite:

Metsäntutkimuslaitos (Metla), Oulu
PL 413, 90014 Oulun yliopisto

 

 

 

 

 

 

Päivitetty: 12.05.2015 /SJor | Copyright Metla | Palaute
Itäinen alueyksikkö Lätinen alueyksikkö Eteläinen alueyksikkö