Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Luke Parkano

Sivukartta | Haku
Kuva: Metla/Erkki Oksanen

Luonnonvarakeskus Parkano keskittyy turvemaiden metsien kasvatukseen ja käyttöön, puunhankintalogistiikkaan ja -teknologiaan, ympäristökysymyksiin sekä metsäyrittäjyyteen.

Parkanon toimipaikan biotalouden painopistealat ovat turvemaissa ja uusia tuotteita ja liiketoiminta-mahdollisuuksia bioaktiivisista yhdisteistä kartoittavassa toiminnassa. Kestävän metsänkasvatuksen ja käytön menetelmien lisäksi olemme erikoistuneet puunhankintakysymyksiin, erityisesti pehmeillä mailla. Puutuotealan kehittäminen, metsien, puun ja sienten terveysvaikutukset sekä ympäristötutkimukset ovat vahvasti mukana toiminnassamme. Pyrimme vastaamaan tietotarpeisiin ja ennakoimaan ne osaamisemme tärkeimmillä aloilla.

Toimialueenamme on läntinen Etelä-Suomi ydinalueenaan Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta. Tutkimusta tehdään kansainvälisellä, kansallisella ja alueellisella tasolla tiiviissä yhteistyössä yliopistojen, tutkimus- ja oppilaitosten, Luken muiden toimipaikkojen sekä metsä- ja ympäristöalan käytännön toimijoiden kanssa.

Metsäntutkimuslaitoksen ensimmäinen maakunnallinen tutkimusasema perustettiin Parkanoon vuonna 1961. Vuonna 1975 toiminta siirtyi uusiin toimitiloihin luonnonkauniiseen Kaironiemeen Parkanon keskustan tuntumassa. Tutkimusaseman laajennus valmistui vuonna 1991. Metlan tutkimusasemat muuttuivat toimintayksiköksi 1.10.2005 ja toimipaikoiksi 1.1.2010. Parkano kuuluu Länsi-Suomen alueyksikköön 1.1.2010 alkaen. Toimipaikka on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen.

Parkanon toimipaikassa työskentelee 35 henkilöä (12.12.2014), joista 11 on tutkijoita. Käytettävissä on moderni tiedelaboratorio.

 

Ajo-ohje

AJANKOHTAISTA

 

Tiedotteet

Uutiskirjeet

Julkaisut

YHTEYSTIEDOT

Luonnonvarakeskus
Kaironiementie 15
39700 Parkano
puh: 029 532 6000

Yhteyshenkilö:
Jari Ilomäki puh. 029 532 4019
etunimi.sukunimi@luke.fi

Henkilöstö

 

 

 

 

Päivitetty: 11.05.2015 AJok | Copyright Metla | Palaute
Itäinen alueyksikkö Lätinen alueyksikkö Eteläinen alueyksikkö