kuva:Metla/Jouni Hyvärinen
Metla

Metsätaimitarhapäivät 16.-18.2.2010

15.2.2010

Tutkittua

Metsätaimitarhapäivät 16.-18.2.2010

 

 

Metsätaimitarhapäivillä kuullaan mielenkiintoisia tietoiskuja alan tutkimuksesta sekä ajankohtaisia kuulumisia ja toiveita käytännön toimijoilta. Tapahtumasta on poimittu muutamia teemoja tähän uutiskirjeeseen. Lisää aiheista voidaan kevään mittaan lukea Metlan Taimitietopalvelun julkaisemista Taimiuutisista.


Ohjelma >

Ulkokentillä talvivarastoitavat taimet tarvitsevat suojaa ainakin syystalvella

 

 

Leudot syksyt, nopeat lämpötilamuutokset ja varhainen lumen sulaminen aiheuttavat ulkokentillä talven yli varastoitaville taimille home-, paleltumis- ja ahavavaurioita. Vaikka taimien pakkasvarastointi onkin lisääntynyt, ulkokentillä varastoidaan talven yli silti vielä yli puolet metsäpuiden taimista. Millaisilla menetelmillä taimia voidaan suojella kylmää vastaan? Entä mikä merkitys taimien suojaamisella on tulevaa kasvukautta ajatellen?

Lue lisää >

Kuusen paakkutaimet kasvavat hyvin turvekompostiseoksessa
 

Turvetta käytetään maailmalla kasvualustana yhä vähemmän. Syinä ovat muun muassa turpeen paikoin korkea hinta sekä turvesoiden suojelupaineet. Hyviä kasvatusominaisuuksia sisältävä turve on nyt direktiivienkin tukemana saamassa kompostista varteenotettavan lisäaineen kasvualustamateriaaliksi. Metlassa turpeen ja kompostin seoksia testattiin kuusen paakkutaimien kasvatuksessa.

Lue lisää >

Tutkittua

Istutuksen koneellistaminen edellyttää logistiikan kehittämistä

 

 

Vaikka koneellisen istutuksen tuleminen näyttääkin lupaavalta, on läpimurron eteen vielä paljon tekemistä. Pelkkä toimiva ja hyvälaatuista työtä tekevä istutuskone ei riitä, vaan tarvitaan koko toimitusketjun ja toimintakulttuurin muuttamista.

Lue lisää >

Myyräarmeija etenee taimikossa kuin juna

 

Myyrät ovat metsänuudistajan painajainen. Pahimmillaan vipeltäjät tekevät taimikoissa paikoin jopa enemmän tuhoja kuin hirvet.

Lue lisää >

 

 

 
Tilaa tai peru uutiskirje

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

 

 

 

 

 

 

 

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi